Stres in izgorelost

Lajšanje in odprava stresa s pomočjo hipnoze – izboljša in spremeni se način našega odzivanja na stresne situacije.

Če se utrudite, si privoščite počitek, ne pa odnehati!

Verjamem, da vsi poznamo občutek utrujenosti, izčrpanosti in izgorelosti. Občutek kot, da je nekaj iz nas posrkalo vso življenjsko energijo.
Živimo zelo hiter tempo življenja. Dan za dnem se srečujemo s pomembnimi nalogami, opravljamo odgovorne funkcije. Smo mame, očetje, uslužbenci, partnerji…

Čez dan imamo zelo veliko obveznosti in premalo časa. Vse to v nas pušča sledi. Občutimo jih kot izčrpanost, izgorelost, pomanjkanje energije.

V sodobni družbi to stanje imenujemo STRES!

Pokličite me na 031/ 339 595 (Sabina)

Imate kakšno vprašanje? Ali pa bi se želeli prijaviti na terapijo? Pokličite me. 
Najraje imam osebni kontakt, saj le tako lahko vidiva,  kje se trenutno nahajate in kako vam hipnoterapija lahko pomaga.

Če vam klic ne ustreza, mi pošljite sporočilo preko kontaktnega obrazca. In vas kontaktiram nazaj. 

Kako obvladati stres in stresne situacije

Ko govorimo o stresu IN IZGORELOSTI, govorimo o bolezni sodobne družbe.

Preobremenjenost in z njo povezan notranji konflikt ni le občutek, ampak je dejstvo današnjega časa. Z njim se je treba soočiti, ga sprejeti in istočasno narediti nekaj, da ga bomo čim bolj obvladali. Težave in stresorji so v vsakdanjem življenju vse bolj prisotni.

Zahteve na delovnem mestu se povečujejo, prostega časa je čedalje manj, pogosto pa imamo v življenju tudi druge, najrazličnejše skrbi in težave.

Zelo naivno je verjeti, da bi lahko težave in stres popolnoma odstranili, saj nam sodobni življenjski slog tega ne omogoča.
Lahko pa se naučimo v stresu dobro odreagirati in se učinkovito soočati z njim. Spremenimo lahko način odziva na stresne dogodke.

S pomočjo terapevtske hipnoze in delom na podzavestni ravni vam pomagam, da težave in problemi za vas postanejo izzivi, energijo strahu pa zamenjamo z energijo zaupanja in osredotočenosti na zastavljene cilje.

Hipnoza je namreč zelo močna sprostitvena tehnika, ki nam lahko odločilno pomaga k vrnitvi na pot harmonije telesa, uma in duha. 

Tako, kot pogosto ali dolgotrajno izpostavljanje stresu lahko povzroči ali poslabša bolezen ali simptom, tako ponavljajoče, redno aktiviranje sprostitvenega odgovora preprečuje ali lajša številne zdravstvene težave.

Zaradi globoke sprostitve, ki jo spremlja alfa ritem možganskih tokov smo močno dovzetni za sprejemanje informacij (sugestij). S pomočjo načrtno izbranih informacij, ki se pojavljajo v obliki besed, slik, zvokov, vonjev, okusov, občutkov ali drugih oblik doživljanja vam pomagam, da ponovno vzpostavite notranje ravnovesje, postopoma odkrivate svoje resnično bistvo (ljudje smo bitja in ne stroji, čeprav se pogosto vrednotimo le po tistem, kar posedujemo ali dosežemo in ne po tistem, kar v resnici smo).

Delo na podzavestni ravni vas vzpodbudi k raziskovanju radost življenja (kaj vas spodbuja, navdihuje, izpolni, osreči?).
Vse našteto močno zmanjšuje stres in notranji konflikt, kar posledično vpliva na naše dobro počutje in delovanje na vseh nivojih našega bivanja.