Hujšanje s pomočjo hipnoze

HipnoVitkanje – individualna delavnica za pomoč pri zmanjševanju odvečne telesne teže.

 • Se tudi vam zdi, da imate preveč kilogramov? 
 • Se mučite z raznimi dietami, učinka pa ni?
 • Jeste, ko ste žalostni, nervozni, obupani, osamljeni, prazni… ko vas obidejo negativna čustva?
 • Ste pod nenehnim dnevnim stresom?
 • Se kdaj vprašate, kako lahko nekateri ljudje brez napora in popolnoma lahkotno dosegajo želene rezultate v svojih življenjih? Sami pa se iz dneva v dan mučite, naprezate, trudite, izčrpavate za neznatne premike v svojem življenju.

Odgovor se skriva v neverjetni moči našega uma. Skrivnost uspeha so naše misli.

Na delavnici HipnoVitkanje vam pomagam spremeniti odnos do sebe, hrane in življenja. To vas pripelje do trajnih sprememb v vašem življenju in do vaše želene teže.

Individualna delavnica Hipnovitkanje – prijava

Na vsakem srečanju vas popeljem v globoko hipnotično stanje, s pomočjo katerega vam pomagam pri procesu smanjševanja telesne teže.
Delavnica je namenjena individualnim strankam.

Termini delavnice Hipnovitkanje

Za termine srečanj se dogovorimo po prijavi.

Cena delavnice:
Paket 1: 310 €
Paket 2:  390 €
Paket 3:  480 €
Opisi paketov in število srečanj so v nadaljevanju strani)!

Kraj: delavnica poteka na Prijateljevi 31, Maribor

Opomba: vaša prijava je varna. Če delavnica odpade zaradi ukrepov, vam denar vrnemo. Plačate lahko na TRR ali v gotovini pred začetkom delavnice. 

Prijavite se preko obrazca ali pa me pokličite za več informacij oz.  prijavo na 031/ 339 595 (Sabina).

Obrazec za prijavo na delavnico!

Podrobnejša razlaga koncepta delavnice HipnoVitkanje

Na delavnicah HipnoVitkanja kilograme izgubljate na popolnoma naraven in zdrav način (brez napitkov, praškov, tabletk in drugih preparatov). S pomočjo vašega uma.

V roku enega meseca izgubite  v povprečju 2-5 kg. Vendar se proces izgube kilogramov po končanih terapijah ne zaključi.

Zaradi spremenjenega mišljenja, nove naravnanosti, spremenjenega načina prehranjevanja in življenja nasploh, kilograme izgubljate tudi po končanih delavnicah. vse dokler ne dosežete svoje idealne telesne teže. 

Koliko časa je potrebnega, je odvisno od vsakega posameznika,  in seveda tudi količine kilogramov, ki se jih morate znebiti. Res je, da kilogramov ne izgubite hipoma, toda če dobro premislite, si jih tudi pridobili niste v trenutku. 

Če želite v svoje življenje vnesti trajne spremembe, se je potrebno želene preobrazbe lotiti na pravilen in zdrav način. Očistiti je potrebno tako telo, kot tudi um. Sprememba je trajna predvsem  zaradi celostne obravnave posameznika.

HipnoVitkanje je proces, ki vas pripelje do ključnega spoznanja, da glavni krivec debelost niso zunanji dejavniki, situacije in dogodki vašega življenja.

Vzroki za prekomerno telesno težo se vedno nahajajo v nas samih (napačnih prepričanjih, negativnem doživljanju sebe in sveta, ustaljenih, nekoristnih in škodljivih navadah.

Na delavnicah HipnoVitkanja se dotaknemo globin našega bistva, poiščemo vzroke debelosti in jih odpravimo.

Ko je vzrok odpravljen, posledica sama od sebe izgine. In sprememba je TRAJNA.

Normalno in za nas zdravo telesno težo lahko dosežemo samo ob zdravem prehranjevanju in zadostnem gibanju. Če temu dodamo še pozitiven odnos do sebe smo dosegli maksimum 😊

Če se v to spremembo prisilimo z zavestno odločitvijo, se poslužujemo različnih diet in nezdravih načinov delovanja. Vse z željo, da želeno telesno težo dosežemo v najkrajšem možnem času. Pri tem močno in na nezdrav način obremenjujemo tako svoje telo, kot tudi um.

Sprememba prehranjevanja (dieta) in telovadba (velikokrat prekomerna) za nas prestavljata velik napor in veliko odrekanje.
Na določeni točki je za nas preveč. Takrat vsa začetna volja in motivacija izgine, mi smo ponovno na svoji stari poti, Vse bolj oddaljeni od svojega zastavljenega cilja.

Hipnoza nam pomaga, da svojo zavestno odločitev uskladimo s podzavestnimi vzorci. Posledično, zaradi tega spremenimo odnos do hrane, sebe in življenja. Zdravo gibanje postane užitek.
Ko dosežemo svoje notranje ravnovesje, se to izrazi tudi na naši zunanji podobi in zdravi telesni teži.

Najpogostejši vzroki nalaganja odvečnih kilogramov, ki posledično privedejo do prekomerne telesne teže. In kako te vzroke na delavnicah HipnoVitkanja odpravimo:

 1. Neredno in nezdravo prehranjevanje – NAVADA (podzavest)
 2. Stres – nastane zaradi neskladja med zavestnimi željami in podzavestnimi vzorci – konflikt
 3. Negativna čustva – ČUSTVA (PODZAVEST), hrana predstavlja instant rešitev oz. lažni in kratkotrajni občutek zadovoljstva
 4. Prepričanja–(PODZAVEST)

Vse našteto se nahaja v našem podzavestnem umu, do katerega dostopamo s pomočjo hipnoze. Na podzavestni ravni odpravimo vzroke prekomerne telesne teže. Ko odpravimo vzroke in namestimo nova prepričanja povezana z odnosom do hrane, prehranjevanja in sebe, posledica sama po sebi izgine.

HipnoVitkanje – intenzivna terapija za zmanjševanje odvečne telesne teže

4 x hipnoterapija

Paket 1 vsebuje:

 • 4 srečanja z intenzivno terapijo za zmanjševanje odvečne telesne teže
 • 10 obiskov, kjer sledimo napredku, postavljamo kratkoročne cilje 
 • + geslo za izvajanje samohipnoze 
 • + avdio posnetek za zmanjševanje odvečne telesne teže (splošni) 
 • + avdio posnetek (individualni) 
 • + 1 terapija gratis

Koliko časa je potrebnega, je odvisno od vsakega posameznika,  in seveda tudi količine kilogramov, ki se jih morate znebiti. Res je, da kilogramov ne izgubite hipoma, toda če dobro premislite, si jih tudi pridobili niste v trenutku.

6 x hipnoterapija

Paket 2 vsebuje:
 • 6 srečanj z intenzivno terapijo za zmanjševanje odvečne telesne teže
 • 10 obiskov, kjer sledimo napredku, postavljamo kratkoročne cilje 
 • + geslo za izvajanje samohipnoze 
 • + avdio posnetek za zmanjševanje odvečne telesne teže (splošni) 
 • + avdio posnetek (individualni) 
 • + 1 terapija gratis

8 x hipnoterapija

Paket 3 vsebuje:
 • 8 srečanj z intenzivno terapijo za zmanjševanje odvečne telesne teže
 • 10 obiskov, kjer sledimo napredku, postavljamo kratkoročne cilje 
 • + geslo za izvajanje samohipnoze 
 • + avdio posnetek za zmanjševanje odvečne telesne teže (splošni) 
 • + avdio posnetek (individualni) 
 • + 1 terapija gratis

Paket 1 priporočam vsem, ki želite nižjo količino odvečnih kilogramov. Ki se v življenju niste velikokrat posluževali diet, si pa želite trajne spremembe telesne teže.

Paketa 2 in 3 sta primerna za vse, ki se že leta bojujete z odvečnimi kilogrami. Ste preizkusili številne diete brez pravega učinka, odvečni kg pa se z leti samo še nalagajo.
Zaradi porušenega ravnovesja je potrebno vložiti več energije v delo na podzavestni ravni, da pridemo do trajne spremembe.

Če ob nakupu paketa 1 v samem procesu izvajanja programa ugotovite, da potrebujete ali želite več terapij, je možno ob doplačilu spremeniti paket v 2 ali 3.

Prvo srečanje

 • Na prvem srečanju odpravljamo težave, povezane z nezdravim in nerednim prehranjevanjem – NAVADA.

Drugo srečanje

 • Na drugem srečanju odpravljamo notranje konflikte, ki nastanejo zaradi neskladja med zavestnimi odločitvami in podzavestnimi vzorci.
 • Iščemo vzroke za nastale posledice in jih odpravimo.
 • Odstranimo stara nekoristna in destruktivna prepričanja in jih nadomestimo z novimi, podpirajočimi prepričanji.
 • Na koncu vstavimo še geslo za izvajanje samohipnoze, ki vam služi za samostojno delo doma – prejmete skripto z navodili za delo doma in dva avdio posnetka hipnoze.

Tretje srečanje

 • Delo na čustvenem področju.
 • Odpravljamo negativna čustva – strahove, občutke krivde, zamere, jezo…
 • Ker so čustva energija, bi lahko rekli, da odstranjujemo zastoj negativne energije v vašem telesu in jo nadomestimo s pozitivno (ljubezen, zaupanje, sprejemanje).

4, 5, 6, 7 in 8. srečanje

Prilagodimo vsakemu udeležencu posebej. Delo usmerimo na tisto področje podzavesti, s katerim ima oseba največ težav

Po končanih terapijah pridete vsak mesec 1x na tehtanje in pogovor, da sledimo vašim rezultatom in dosežkom (sledenje traja 10 mesecev).

Delo na podzavestni ravni; iskanje in odprava vzrokov, nameščanje novih vzorcev in prepričanj – srečanja so 2-3 krat mesečno.

Ob pomoči hipnoze in dela na podzavestni ravni spremenimo odnos do hrane, gibanja in sebe. 

Ko uskladimo svoje želje s podzavestnimi vzorci, postanejo zdrava prehrana, zadostno gibanje in pozitiven odnos do sebe način našega življenja.

Najpogostejši vzroki nalaganja odvečnih kilogramov, ki posledično privedejo do prekomerne telesne teže. In kako te vzroke na delavnicah HipnoVitkanja odpravimo:

Eden najpogostejših vzrokov debelosti je nepravilno in neredno prehranjevanje. 

Zaradi hitrega tempa življenja smo zanemarili pomembnost rednega in zdravega prehranjevanja. Velikokrat se zgodi, da imamo samo en ali morda dva obroka dnevno. Ali pa jemo konstantno, brez pravega obroka. Zaradi nerednega vnosa za preživetje nujno potrebnih hranljivih snovi (vitaminov, mineralov…) se v našem telesu sproži alarm – funkcija preživetja. Naše telo prične vse kar zaužijemo skladiščiti. Pripravlja zalogo za »hude« čase. Ta zaloga pa se pozna na našem telesu kot nepotrebna in odvečna maščoba.

Popolnoma enako naše telo odreagira pri raznih nizkokaloričnih dietah, pri katerih se zavestno odpovemo določeni vrsti hrane. Nekaj časa pridno izgubljamo kilograme. Čez čas (koliko časa je odvisno od posameznika) bomo ugotovili, da se je naša telesna teža nehala zmanjševati, četudi se držimo nizkokalorične diete. Vzpostavilo se je namreč novo ravnovesje med vnosom in potrošnjo energije. Če nadaljujemo z dieto, bomo presenečeni in hkrati razočarani – teža bo spet naraščala! Sočasno z zmanjšanjem porabe organizem ob pomanjkanju energije izrabi sleherno priložnost, da si ustvari zaloge, da se izogne morebitni lakoti v prihodnje. Iz tega izhaja tudi dobro znani skokovit porast telesne teže ob najmanjšem dietnem prekršku. Pravimo mu Jo Jo učinek.
Velika težava je tudi vnos velikih količin nezdrave (hitre) hrane in sladkorja, ki nas v momentu nasiti, potem pa v zelo kratkem času ponovno sproži močno potrebo po novem vnosu hrane. Sledi občutek konstantne lakote in potrebe po vse večjih količinah hrane, kar posledično ponovno povzroči nabiranje odvečnih kilogramov.

Nov koncept prehranjevanja

Na delavnicah Vitkanja se ne poslužujemo nikakršnih diet. Naše telo za zdravo delovanje potrebuje tako beljakovine, maščobe kot ogljikove hidrate.  
V stanju hipnoze (stanje popolne telesne in umske sproščenosti) vaši podzavesti »vstavimo« nov in zdrav koncept prehranjevanja. Zdrav način prehranjevanja pomeni, da po končanih delavnicah svojega telesa ne boste več stradali ali se prenajedali. Jedli boste 3 do 5 x dnevno, zadostne količine zdrave hrane.

Drugi vzrok prekomerne telesne teže je naš vsakdanji spremljevalec – STRES. 

Svetovne znanstvene študije dokazujejo, da je stopnja debelosti proporcionalna s stopnjo stresa. Posledica povišane stopnje stresa je povečano sproščanje stresnega hormona  – kortizola,  ki energijo spreminja v t.i. drobovno tolščo, tisto, okoli našega pasu.

Zelo pomembno vlogo pri »nabiranju« odvečnih kilogramov pa imajo tudi negativna čustva, nizka samozavest in zatiranje občutka lastne vrednosti. Ljudje velikokrat posegamo po hrani kadar smo čustveno nestabilni. Ko smo nervozni, žalostni, napeti, ko potrebujemo tolažbo, ko čutimo praznino, nezadovoljstvo s samim seboj in svojim življenjem. Praznino in neprijetnost, ki jo občutimo skušamo nadomestiti s hrano. Le ta nam daje lažni in zelo kratkotrajen občutek zadovoljstva. Zato vse pogosteje posegamo po njej. Posledica je vse večja telesna teža in še večje nezadovoljstvo s samim seboj. Pojavi se občutek krivde – močno negativno čustvo, katerega ponovno zadušimo s hrano. In tako se vrtimo v začaranem krogu, kilogrami pa naraščajo.

Spremenimo odnos do življenja
V stanju globoke fizične in mentalne sproščenosti vam pomagam poiskati vzroke za vaše negativne občutke in čustva. S posebnimi pristopi negativna čustva nevtraliziramo in jih zamenjamo s pozitivnimi.
Zaradi spremenjenega odnosa do samega sebe se spremeni tudi vaš odnos, doživljanje in odzivi na negativne situacije iz okolja, kar posledično zmanjšuje stres in notranji konflikt. Vse to pa vodi k izgubi vaših odvečnih kilogramov.

Zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na  prekomerno telesno težo so tudi napačna prepričanja, ki jih imamo o hrani in sebi. Svetovni mediji nas danes »bombandirajo« z različnimi študijami o škodljivosti hrane. Ta tematika je zelo priljubljena, zato se o njej veliko govori in piše. Zaradi nasprotujočih mnenj različnih znanstvenikov in študij katerim smo priča, zelo tež ko presodimo kaj je za nas zdravo in kaj ni, kaj redi in kaj je tisto kar nam bo pomagalo izgubiti odvečne kilograme. V poplavi informacij počasi postajamo zmedeni, kar se pozna tudi na našem telesu. Zavestno se odrekamo določeni hrani, ker nam je bilo rečeno, da redi, škodi zdravju ali kako drugače vpliva na naš organizem. Prepričani smo, da je hrana tista, ki redi. Naše telo in um pa se nato odzivata v skladu z našimi prepričanji. Ko zaužijemo hrano, ki je na podlagi našega subjektivnega prepričanja »redilna« ali škodljiva ustvarimo svojo realnost v skladu s svojim prepričanjem. Nezavedno in nehote povzročimo neželeno reakcijo…..nabiranje odvečnih kilogramov. (tja kamor pošiljamo energijo, tisto krepimo)

KAKO GA ODPRAVIMO
Na delavnicah Vitkanja s posebnim pristopom odpravimo napačna prepričanja o hrani in sebi.

Vsi našteti dejavniki se v večini primerov med seboj prepletajo. Pri različnih posameznikih so nekateri bolj, drugi manj izraženi. Skozi leta se oblikuje vzorec prehranjevanja, ki ga je na zavestni ravni zelo težko, skoraj nemogoče odstraniti.
Na delavnicah se podrobno posvetimo vsakemu od naštetih vzrokov. Le –te obdelamo, predelamo in odpravimo.  

Namen delavnice je, da se ob zaključku programa v svojem telesu počutite dobro. Uživate tisto in takšne količine hrane kot jih vaše telo potrebuje za normalno in zdravo delovanje, se redno gibljete in ste tudi drugače aktivni. Predvsem pa, da imate pozitiven odnos do sebe in življenja nasploh. Ko je človek srečen in zadovoljen, se to pozitivno  odraža na vseh področjih njegovega življenja…..tudi pri kilogramih.

Uspešnost programa hipnovitkanje – hujšanje s pomočjo hipnoze

 Analiza zadnjih 5 let, kjer je sodelovalo okrog 50 oseb, je pokazala 80% uspešnost programa.

Nekaj primerov uspešno zaključenega programa (tabela 1)

Primeri trenutnih udeleženk programa (februar 2021) – tabela 2

Zaradi zagotavljanja pravice  o varovanju osebnih podatkov imena udeležencev niso navedena.

Pokličite me na 031/ 339 595 (Sabina)

Imate kakšno vprašanje? Ali pa bi se želeli prijaviti na terapijo? Pokličite me.
Najraje imam osebni kontakt, saj le tako lahko vidiva,  kje se trenutno nahajate in kako vam hipnoterapija lahko pomaga.

Če vam klic ne ustreza, mi pošljite sporočilo preko kontaktnega obrazca. In vas kontaktiram nazaj.